Contents
- 1 Açıköğretime nasıl kayıt olabiliriz?
- 2 AÖF kimler başvuru yapabilir?
- 3 AÖF ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır?
- 4 Açıköğretime sınavsız kayıt olunur mu?
- 5 Açıköğretime nasıl kayıt olunur 2021?
- 6 2 yıllık açıköğretim okumak için ne yapmalıyım?
- 7 Önlisans mezunları ikinci üniversiteye başvurabilir mi?
- 8 Auzef uzaktan eğitime kimler başvurabilir?
- 9 Ikinci üniversite nedir kimler başvurabilir?
- 10 AÖF ikinci üniversite kayıt evrakları nelerdir?
- 11 Açık Öğretim Önlisans kayıtları nasıl yapılır?
- 12 Lise mezunları açıköğretime sınavsız kayıt yaptırabilir mi?
- 13 Sınavsız açıköğretim kayıtları ne zaman 2021?
- 14 Sınavsız üniversite kayıtları ne zaman?
Açıköğretime nasıl kayıt olabiliriz?
Açık Öğretim Lisesi Yeni Kayıt işlemleri tüm Halk Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Yeni kayıt için aşağıda sıralanan evrakları tamamlayanlar ilan edilen Yeni Kayıt tarihleri arasında bölgelerinde bulunan en yakın irtibat bürosuna başvurarak kayıtlarını yaptırabilirler.
AÖF kimler başvuru yapabilir?
Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden
AÖF ikinci üniversite kayıt nasıl yapılır?
AÖF ikinci üniversite kayıtları “https://aoskayit.anadolu.edu.tr” adresinden yapılıyor. Adaylar e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Burada istenilen bilgilerin doğru olarak doldurulması ve kayıt sürecinin son aşamasında eğitim harcının yatırılması gerekiyor.
Tercih dönemleri devam ederken daha önce Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan öğrencilere sınavsız ikinci üniversite müjdesi geldi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin her hangi bir bölümünden mezun olan veya örgün eğitim alan öğrencilere sınavsız ikinci üniversiteye sınavsız giriş hakkı verildi.
Açıköğretime nasıl kayıt olunur 2021?
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracaktır. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklardır.
2 yıllık açıköğretim okumak için ne yapmalıyım?
Açıköğretim bölümleri 2 yıllık ( önlisans ) ve 4 yıllık (lisans) olarak hizmet vermektedir. Bu yıl 2 yıllık açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmek için Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarından Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek ve en az 150 puan almak gerekmektedir.
Önlisans mezunları ikinci üniversiteye başvurabilir mi?
İkinci üniversite programlarına aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya ön lisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler başvuru yapabiliyor. Ön lisans öğrencileri ve mezunları ön lisansa, lisans öğrencileri ve mezunları ise lisans programlarına başvuru yapabiliyorlar.
Auzef uzaktan eğitime kimler başvurabilir?
Lisans öğrencileri/mezunları önlisans ve lisans programlarına, Yurt dışında lisans seviyesinde yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Baskanlıgı’ndan (YÖK) denklik belgesi alanlar fakülte programlarına başvuru yapabilir.
Ikinci üniversite nedir kimler başvurabilir?
İkinci Üniversite Nedir? Sınavsız İkinci Üniversite, yükseköğretim kurumlarının aynı alanda olmamak şartıyla herhangi bir lisans veya önlisans programından mezun olan, okuyan ya da yeni başlayacak öğrenciler için ikinci diploma sahibi olma şansı veren kaçırılmayacak bir fırsattır.
AÖF ikinci üniversite kayıt evrakları nelerdir?
AÖF ikinci üniversite kaydı için gerekli belgeler şöyle:
- – İnternet Başvuru Belgesi.
- – Öğrenci Bilgi Formu.
- – Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Onaylı Fotokopisi.
- – Yurt Dışı Mezuniyet Belgesi.
Açık Öğretim Önlisans kayıtları nasıl yapılır?
Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “ÖSYS Yeni Kayıt ” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştireceklerdir. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.
Artık meslek lisesi öğrencileri kendi bölümleri ile ilgili sınavsız geçiş hakkına sahip değillerdir. Artık geçmişte mezun olanların hakkı saklı olduğu için o öğrenciler hariç meslek lisesi öğrencileri de kendi bölümleri bile olsa yeterli puanı almak zorundadırlar.
Açıköğretim modeliyle lisans (4 yıllık) ve önlisans (2 yıllık) eğitim veren üniversiteler, sınavsız ikinci üniversite okuma imkanı sağlıyor. Anadolu Üniversitesi AÖF kayıtları, 23 Ağustos-8 Ekim 2021 günleri arasında internet üzerinden yapılıyor.
23 Ağustos Pazartesi günü başlayan 2021-2022 öğretim yılı İkinci Üniversite internet başvuru ve kayıt işlemleri 8 Ekim Cuma günü sona erecek.